Články se štítkem: nákup potravin

Penam vyrábí nový chléb Z jádra dobrý

12.10.2015 | Nově můžete zkusit Trojský chléb, Himalájský chléb, Alpský chléb a chléb Darken

Průzkum: Nejznámější značka kvality je Klasa

07.10.2015 | Při nákupu dává přednost označeným potravinám necelá desetina lidí, spíše se je snaží kupovat 28 procent respondentů.

Zelenina, která léčí i chutná

23.09.2015 | Pochytá bakterie, zdolá stres a zatočí s viry stejně bravurně, jako dá chuť a vůni jídlu, aby nám nakonec poskytla radost z krásných vlasů nebo přinesla rozkoš nejen gastronomickou. Někoho příliš pálí a štípe v očích, jinému vadí její výrazná chuť a vůně. Ale v každém případě bychom ji v pomyslném žebříčku životu prospěšných potravin s klidným svědomím zařadili hodně vysoko. Správně tušíte, že řeč je o cibuli.

ČSÚ: Sýr stojí meziročně o čtvrtinu méně

18.09.2015 | Ceny klesly i u mnoha dalších produktů

Solná nálož ve večerním křupání

15.09.2015 | Víme, že jsou nezdravé, ale také, že mohou být nakažlivě dobré. Jsou lidí, kteří se bez nich obejdou hravě, bez pocitu, že by jim něco unikalo. A pak ti, kteří si brambůrky zpestřují několikrát v týdnu filmové večery, posezení s přáteli i jízdu v autobuse. Je to snadné – smažené bramborové brambůrky s paprikovou příchutí. Pochutnáme si na všech značkách stejně?

Víte jaká pravidla platí pro prodej stáčeného vína?

11.09.2015 | Dle průzkumu Vinařského fondu si stáčené víno kupují zhruba dvě třetiny Čechů

Češi začali vyrábět anýzovou limonádu. Jako jediní na světě

09.09.2015 | Jestli vás vyčerpala vedra a hledáte, kde znovu dobít energii a zároveň nenastydnout při pobíhání mezi licousy deště, vezměte na milost anýz. Češi z něj jako jediní začali vyrábět limonádu.

Titul Krále vín si odneslo Cuvéé Horák 2003

03.09.2015 | Kromě hlavní ceny zvítězil autor nejlepšího domácího vína v kategorii červených vín. Vítěze ocenění mezi 630 přihlášenými vzorky vyhlásili pořadatelé soutěže.

Na jižní Moravě začali vinaři prodávat burčák

27.08.2015 | Na řadu jdou rané odrůdy, zejména Irsai Oliver. Burčák lze ve vinařských obcích sehnat i za cenu pod 50 korun za litr, ve velkých městech ale může být i dvojnásobná, zjistila ČTK mezi vinaři.

Hledá se šunka v sýru, zn. zoufale

24.08.2015 | Tavené sýry mají větší trvanlivost než ostatní sýry a do karet jim hraje také odolnost při skladování při vyšších teplotách, proto patří k oblíbeným potravinám, které si bereme na letní dovolené či prázdninové výlety. Svědčí o tom i statistiky – se spotřebou okolo dvou kilogramů na osobu průměrně za rok patříme ke světové špičce.

Nové číslo CZ TEST právě v prodeji!

202405

Zajděte si pro svou porci čtení o kvalitě potravin. Nové číslo koupíte v prodejnách Kaufland, Albert, Globus, Tesco a COOP, na vybraných novinových stáncích sítě Valmont a dalších, včetně vybraných poboček České pošty.